Personeel werven in de logistiek

Logistiek personeel

Hoe werf ik de perfecte logistiek medewerker?

Zoek het op Social Media

Het vinden van goede logistieke medewerkers is vaak een hele klus, want waar vind je als onderneming nou de perfecte kandidaat?

Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van social media, dus dat is voor jouw onderneming de meest ideale plek om op zoek te gaan naar nieuwe logistieke medewerkers. 65% van de potentiële kandidaten oriënteert zich online op banen en werkgevers en willen online getriggerd worden voordat ze willen solliciteren op een baan. Door middel van social media gebruik kun je jouw onderneming goed positioneren en ben je interessanter voor potentiële kandidaten.

Bepaal wat je wil bereiken

Als je gebruikt maakt van social media is het belangrijk om doelen voor jezelf te stellen, wat wil je nu daadwerkelijk bereiken? Het is van belang dat je vooraf goed hebt gekeken naar waar jouw doelgroep zich bevindt en waar zij het meest actief zijn, zo kun je je hier op focussen. Als je kiest voor het gebruik van social media, kies dan voor het gebruiken van een paar kanalen. Als je alle mogelijke kanalen wilt gebruiken heb je heel veel tijd nodig om alles te onderhouden. Een goed onderhouden social media kanaal is een stuk interessanter voor potentiële kandidaten. Het fijne aan social media is dat potentiële kandidaten direct in contact komen met jouw ondernemen en zo ook sneller een inzicht krijgen in hoe het er aan toe gaat in jouw onderneming.
personeel-werven-logistiek
personeel-werven-in-de-logistiek-2

Een creatieve twist

Geef een creatieve twist aan jouw social media kanalen, zo zorg je er voor dat jouw onderneming opvalt tussen de massa. Er zijn veel vacatures die heel standaard zijn, zorg er voor dat jouw vacatures opvallende titels hebben, zo vallen ze op. Geef ook via je social media kanalen inzicht in hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Maak gebruik van video’s en foto’s, dit maakt het speels en zo trek je de aandacht van potentiële kandidaten.
Referenties

Waarom kiezen mensen voor ons?

Ben je benieuwd naar hoe social media kan bijdragen aan het invullen van de vacatures voor jouw logistiek bedrijf? Twijfel vooral niet en neem contact met ons op!

Stef Lindeman

Leadgeneratie Specialist
Door jarenlange ervaring hebben wij een goede kijk op het genereren van leads voor vacatures. Ik streef ernaar om op een efficiënte manier jouw ultieme kandidaat voor de gevraagde functie te vinden!

Of neem contact op via dit formulier!

Maak een afspraak

Wij helpen je graag verder.