Personeel werven in de horeca

Horeca personeel

Hoe werf ik die echte horeca topper?

Zoek het online

Echte horeca toppers vinden is lastig, want waar vind je nou die ene geschikte barvrouw of die perfecte gastheer?

Horecawerk is op het eerste oog voor niet iedereen aantrekkelijk, maar je kunt dit wel aantrekkelijk maken door jouw horecaonderneming goed te positioneren. Om jouw horecaonderneming goed te positioneren kun je het beste gebruik gaan maken van social media. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat potentiële werknemers online getriggerd willen worden voordat ze gaan solliciteren op een baan. Het is dus belangrijk om interesse te wekken bij je potentiële horeca toppers, maar hoe doe je dat nou precies?

Verkoop jouw onderneming aan jouw kandidaten

Als horecaonderneming is branding natuurlijk een van de belangrijkste dingen. Als je als horecaondernemer gebruik gaat maken van social media kanalen moet je deze goed onderhouden. Als je je kanalen goed onderhoudt zijn deze veel aantrekkelijker voor potentiële kandidaten. Voordat je aan social media begint moet je goed in kaart hebben gebracht op welk social media kanaal jouw doelgroep zich het meest bevindt en waar zij het meest actief zijn. Social media is de ideale plek om nieuw personeel te vinden, doordat potentiële kandidaten direct de interactie aan kunnen gaan met jouw onderneming. Via social media kun je ook veel meer inside informatie verschaffen over jouw horecaonderneming.
personeel-werven-in-de-horeca
personeel-werven-in-de-horeca-2

Zorg dat je er tussen uit springt

Om er voor te zorgen dat jouw vacatures niet weg vallen in de massa moet je er voor zorgen dat ze er uit springen. Zorg er voor dat je de interesse wekt van de potentiële kandidaten , dit kun je doen door unieke foto’s te plaatsen om te laten zien hoe leuk jullie horeca team wel niet is, of maak een video zodat de potentiële kandidaten een sfeerimpressie krijgen.
Referenties

Waarom kiezen mensen voor ons?

Ben je benieuwd naar hoe social media kan bijdragen aan het invullen van de vacatures voor jouw horeca? Twijfel vooral niet en neem contact met ons op!

Stef Lindeman

Leadgeneratie Specialist
Door jarenlange ervaring hebben wij een goede kijk op het genereren van leads voor vacatures. Ik streef ernaar om op een efficiënte manier jouw ultieme kandidaat voor de gevraagde functie te vinden!

Of neem contact op via dit formulier!

Maak een afspraak

Wij helpen je graag verder.